Подобрени са температурни рекорди в редица градове в България. В Хасково е

...
Подобрени са температурни рекорди в редица градове в България. В Хасково е
Коментари Харесай

Жегата в България: Температурни рекорди в редица градове

Подобрени са температурни върхове в редица градове в България. В Хасково е регистрирана рекордна за последните 117 години температура през днешния ден.  

Русе

Максимална температура от 39,5 градуса на сянка е измерена в късния следобяд в Русе, което е връх за тази дата. Досега най-горещо на 13-и юли е било през 1989 година, когато термометрите са отчели 37,7 градуса, оповестиха от хидрометеорологичната станция в града.

Хасково

Абсолютен рекорд за днешния ден и в Хасково. Следобед живакът удари 38,5 градуса, оповестиха от хидрометереологичната обсерватория. През цялата история на измерванията до момента най-горещо е било преди 117 години - на 13 юли 1906 година - 36,5 градуса.

Шумен

Рекорд от 36 градуса има и в Шумен. Температурата е измерена към 16:00 часа, като до края на деня е допустимо да се увеличи нищожно. На този ден най-топло преди е било през 2000 година, когато са регистрирани 35,4 градуса.

Оранжев код и предизвестие от втора степен за рискови жеги в половин България. В 16 области се чака температурите да надвишават 40 градуса. Това ще е и най-горещият ден от началото на лятото, предвиждат синоптиците.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР